Keramische tegels

Keramische tuintegels kopen handig of niet ?

Keramische tuintegels worden gemaakt van op hoge temperatuur gebakken klei. Een van de kenmerken is de hardheid van de keramische tegels en het voordeel is dat de keramische tegels niet gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Iedereen kent de tegels die gebruikt worden voor binnenmuren en vloeren. In vergelijking met die tegels zijn tuintegels dikker (2 cm) omdat de tegels buiten mogelijk te maken krijgen met zwaardere belastingen en andere weersomstandigheden (o.a. vorst).

Wat zijn de Voordelen van keramische tuintegels ?

Hoewel meeste mensen geloven dat natuursteentegels de echte aanwinst zijn van elke tuin, kunnen we de voordelen van keramische tuintegels niet verbergen. Voordelen op een rij: 

– Maatvaste tegels (gekalibreerd tot 2 cm dik). -Keramische tuintegels zijn vele malen lichter dan betontegels van hetzelfde formaat.

 – Zorg voor contouren aan de onderkant van de tegels voor een eenvoudigere verwerking. -Anti-jeuk. -Vervaagt niet (verandert niet van kleur). 

-Keramiek neemt zeer weinig water op (0,1%) Daarom is de kleur van de tegels bij nat of droog weer ongeveer hetzelfde. Dit is meestal anders dan bij natuurstenen. 

-Nogmaals, vanwege de lage hardheid en absorptiesnelheid kunt u in de winter veilig zout strooien om wegglijden te voorkomen. 

-Zeer gemakkelijk te onderhouden. Voor het reinigen van uw terras kunt u zeepsop of een hogedrukspuit gebruiken. 

Kortom, keramische tuintegels zijn een zeer duurzame oplossing waar u jarenlang van kunt genieten!

Voordelen ten opzicht van betonnen tegels en natuursteentegels

Producten van beton hebben altijd een risico op kalkaanslag. Kiest u voor vol keramische tuintegels, dan ontstaat er geen kalkaanslag. De kans op vervaging is ook erg klein, zeker in vergelijking met betonproducten. In vergelijking met het kiezen van betonproducten blijft uw tuin langer mooi. Natuursteen tuintegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor de tegels er altijd uniek uitzien. Geen steen is hetzelfde! Tegenwoordig zijn keramische tegels niet meer van natuursteen te onderscheiden. Doordat de tegels niet uit grote stenen (zoals natuursteentegels) zijn gesneden, creëer je eenvoudig een uniforme uitstraling. Als u kiest voor keramische buitentegels, kunt u het kleurverschil vermijden dat vaak voorkomt bij natuurstenen tuintegels. Keramische tegels zijn in veel gevallen ook veel goedkoper dan terrastegels van natuursteen.

Zijn keramische tegels een duurzame investering ?

De aanschafkosten van keramische buitentegels zijn hoger dan bijvoorbeeld betontegels of klinkertegels. Daarnaast mogen wegwerkers hogere kosten rekenen voor het verwerken van keramische buitentegels. Straatfabrikanten moeten rekening houden met de eisen die gesteld worden aan de verwerking van deze terrastegels. Hoewel de prijs hoger kan zijn (tegels kopen en verwerken. Ze zijn duurzamer en gaan langer mee dan andere buitentegels. U zult jarenlang plezier hebben van uw aangelegde terras.

A luctus non viverra vestibulum eu hendrerit scelerisque malesuada ad dis cras iaculis aliquam netus hendrerit semper nec ac dolor eleifend orci cum quis dictumst cum bibendum montes eleifend. Egestas nascetur neque commodo nunc.

Wat zijn de verbeter punten van keramische tuintegels ?

 de tekortkomingen van keramische tegels: De aankoopprijs van keramische tegels is hoog Gespleten keramische tegels hebben oppervlak nodig in plaats van traditioneel zandbed.

 Hoge kosten van tegelsplitsingsverwerking De tegels moeten worden gevoegd (hieraan zijn extra kosten verbonden) Keramische tegels hebben dus voordelen ten opzichte van betonnen tuintegels (ze verbleken niet, kras vast en zeer onderhoudsvriendelijk), maar zijn daardoor duurder in aanschaf en verwerking.

 Uit de vergelijking blijkt dat een betegeld keramisch terras ongeveer twee keer zo duur is als een betonnen betegeld terras. Daarom moet u rekening houden met de uiteindelijke kosten en niet alleen het aankoopverschil berekenen.

    

Wat kost keramische tegels leggen per m2 tuin ? 

De kosten voor het buiten leggen van keramische tegels liggen gemiddeld tussen de 25 en 65 euro per vierkante meter. De prijs omvat voornamelijk de kosten van keramische tegels en de arbeidskosten van ambachtslieden. Keramische buitentegels bestaan ​​uit een laag samengeperste klei die op hoge temperatuur is gebakken. We leren vooral over tegels van onze badkamer- en keukenvloeren. Maar door zijn kleurvastheid en krasvastheid is dit soort tegel ook zeer geschikt voor buitentegels. 

Gereedmaken van de ondergrond keramische tegels

Keramische tegels zijn relatief dun. Bakstenen met een dikte van meer dan 20 mm zijn te duur vanwege het dure fabricageproces. Het nadeel van deze dunne plaat is dat deze meer eisen stelt aan de plankvoorbereiding. Zonder een solide basis kunnen stenen gemakkelijk afbrokkelen als ze doorzakken. 

 U kunt kiezen uit bijna drie coatingopties: gewoon zand, gestabiliseerd zand en cement gebaseerde ondergronden. Zand is het voordeligst en cement het duurst.

 

Gewoon zand :

Gladde zandvloeren zijn geschikt voor klinkers en gewone straatstenen, maar keramische tuintegels zijn niet sterk genoeg. De hardheid van gewone zandsoorten is tot 

0%. Met andere woorden, het leggen van keramische tegels op gewoon zand vergroot de kans op doorzakken aanzienlijkWel het voordeligst van alle drie ondergronden .

 

Gestabiliseerd zand :

Gestabiliseerd zand is steviger dan gewoon zand omdat het gemengd is met cement. Dat zorgt voor een vastheid van 60%. Gestabiliseerd zand werkt het beste met een onderlaag van gebroken puin. Deze combinatie maakt de ondergrond geschikt voor keramische tuintegels.

 

Cement gebaseerde ondergronden :

De sterkte van de cementbasis is 90%. Dit betekent dat het risico op weglopen bijna nul is. Dit, samen met de coating van sculpturale fragmenten, is ideaal voor het leggen van keramische tegels als basis voor een cementbasis. Maar cement gebaseerde ondergronden is het duurst van alle drie ondergronden.  

Keramische tuintegels zelf leggen kan dat ?

Als je zelf gaat  betegelen , doe dan je huiswerk voordat je begint. Tegels leggen lijkt misschien niet ingewikkeld, maar er zijn een paar dingen om te onthouden. Bedenk welk oppervlak geschikt is voor de specifieke tegel die je kiest. En zorg er voor dat de tegel niet losraakt of verkleurt omdat er water door lekt. U kunt ook best geen tegel leggen wanneer de temperaturen boven de 20 graden zijn. En verhard de voegen 24 uur voor het inkomen  van het terras.

 

Klachten bij tegels leggen

Helpen bij het voorbereiden van de vloer en het leggen van tegels kan de arbeidskosten van de bestrating besparen, maar negeer dit niet. Het leggen van tegels is een fysiek zware taak. Het is niet moeilijk om een ​​kelder te graven, zand te scheppen of stenen te verplaatsen. Het plaatsen van de tegels in een onnatuurlijke positie kan spier- en rugpijn veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *